Third day of December: Tradisjoner

tradisjoner

Luke nr 3 i Enchanted Krnas Julekalender er herved åpen.

Det har vært mye snakk om denne berømte julestemninga de senere årene. Folk ser ikke ut til å få den. Jeg personlig, finner den hvert år. Jeg elsker jul. Huset er varmt og godt. Det er pynta i rødt. Folk er genrelt mye gladere og det går så sinnsykt mye bra på tven. Win, Win, Win.
Folk klager som kjent over snøen som aldri kommer. Det regner på julaften. Vel, folk kan ikke gjøre noe med snøen. Global oppvarming kommer snart til å ta overhånd og vi kommer til å få en ny istid. Da får dere snøen deres, grinebitere!

Jeg synes at julestemninga er noe du finner og ikke noe som kommer til deg. Det er veldig vanskelig å la julestemningfølelsen finne deg i disse dager. Julen ser jo ut til å gå på steroider. Så, jeg sier at jula blir ikke bedre enn hva du lager det til selv. Så jeg kommer med følgende tips for å finne denne berømte julestemninga.
- Prøv så mye det lar seg gjøre å feire en tradisjonell jul. Det er disse type julefeiringer som alle ser ut til å savne. Pynt huset, men ikke for meget. Heng opp røde gardiner, duker og lys som også kanskje dufter. Sett ut en nisse her og der. Sørg for å gjøre dette i moderate mengder. Pynt kanskje også med egenlagde ting fra barneskolen, hold egen juleverksted der dere lager julepynt. Personlig er alltid bedre enn hva du finner på Nille.
- Hold huset varmt! Varme hører julen til. Jeg vet vi er midt oppe i en finanskrise og at det er derfor naturlig å spare på strømmen, men jul feirer vi bare en gang i året. Og det er ikke noe hyggelig og gå rundt og fryse i Desember måned.
- Bruk røde/lilla klær. Disse er farger som hører jula til. De kan også gjøre at du føler at du skiller deg ut fra mengden i svart og grått. Du lyser opp, føler deg bedre og sprer glede til andre.
- Se julefilmer. Da sikter jeg spesielt til Disneyfilmer. De er de beste og de nesten garanterer jeg vil gi deg julestemning.
- Følg med på en julekalender på tven. Disse kan gi deg assosiasjoner til barndommen hvor man hadde julestemning hvert år og man kommer kanskje tilbake til den teorien om at jula virkelig er magisk. Personlig følger jeg med den på tv2. Det e bærre lækkert!
- Skriv ønskeliste til jul. Jeg finner det utrolig provoserende når folk ikke ønsker seg noe til jul. Alle ønsker seg noe til jul! Uansett hvor usannsynlig det enn høres ut, sett det på lista. Du kan bli overrasket over hvor glad folk er i deg og hvor mye de bryr seg om deg og hvor mye de vil gå igjennom for å gjøre deg glad.

Får ingen av disse punktene deg i julestemning er det kanskje ikke jula det er noe i veien med.

2 kommentarer

kristinaslilleblogg

04.des.2008 kl.09:01

bra sagt siste settningen;) julestemninga mi kommer den dagen jeg setter meg i bilen etter eksamen og kjører hjem til mamma og pappa. gleder meg!

Sandra

04.des.2008 kl.12:42

jeg skjønner det nå !

Skriv en ny kommentar

hits