Twentieth day of December: Arbus

Det er eksakt fire dager igjen til jul og vi åpner luke 20 i Enchanted Krnas Julekalender.

Jeg har tidligere nevnt at filmen Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus kom til å bli en av mine yndlingsfilmer. Så lenge jeg fikk se den ferdig altså. Jeg har endelig fått sett den ferdig og jeg må si at det er lenge siden jeg har grått så mye av en film. Ågud, den var vakker og jeg elsket den. Robert Downey Jr eide filmen såklart, sammen med Nicole Kidman.

Kidman spiller fotografen Diane Arbus. Diane Arbus var en merkelig skrue. Hun tok bilder av det ingen andre ville ta bilder av. Født i 1923 og død i 1971. På denne tiden var jo alt som var annerledes nærmest overnaturlig. Diane Arbus tok bilder av transvesitter, dverger, giganter og prostituerte, samt andre utskudd i samfunnet. Det var også sånn hun møtte Lionel (Downey Jr). Om dette møtet virkelig fant sted, er en annen sak, men det ville vært utrolig rørende om det hadde vært sånn.

diane arbus 1

diane arbus 2
Diane møter Lionel, en mann som bor i toppetasjen. Det som nettopp drar Diane til Lionel er sykdommen hans. Lionels kropp og ansikt er fullstendig dekket med hår. Helt siden Diane var liten har hun vært fasinert av det som har vært annerledes. Mennesker som er annerledes. Diane ville kun ta et portrett av Lionel, men hun finner seg etterhvert dradd inn i hans verden. Full av alle mulige menensker.

diane arbus 3

diane arbus 4

diane arbus 5

Denne nyfunne lykken kan jo selvsagt ikke vare lenge. Diane forsømmer både mann og barn og det begynner å tære på hennes samvittighet. Men hvor langt er hun villig til å gå?

diane arbus 8

Dette er en vakker film og jeg anbefaler dere alle å se den. Uansett hvor rar og merkelig den enn må virke. Jeg elsker den. Ah..

PS1: Idag reiser kjæreste Julie til Chicago. Og akkurat nå, as we speak, går musikalen Chicago på nrk1. Tilfeldig? Neppe.

PS2: Imorgen skal jeg stå opp klokka 08.00 for å se på Disneytimen! Er det jul så er det jul.

2 kommentarer

Juliea

20.des.2008 kl.22:00

okei, jeg skal se den (a)

Sonea

22.des.2008 kl.00:57

NEI DEN ER BARE RAR.

så det så

Skriv en ny kommentar

hits