Twenty-third day of December: Drømmer

Det er kvelden før kvelden og vi åpner julekalenderens nest siste luke.

Jeg har tidligere skrevet mye om drømmer. Mine drømmer. Og nå som vi snart trer inn i et nytt år, så begynner man virkelig å tenke på hva fremtiden vil bringe. Tiden går jo så fort og man klarer liksom ikke helt å fatte at man snart er halvveis på vgs. Jeg syns det er helt utrolig. Hvor ble tiden av? Jeg måtte ta meg noen kvelder å gruble over akkurat dette og resultatet av den grublingen vil dere få se om noen dager regner jeg med. En oppsummering av året, mer eller mindre. Men uansett, drømmene. Det utrolig skummelt å tenke på at snart på man få ræva i gir og forlate det trygge og varme rede til mor og far, for å sme sin egen lykke. Etter å ha vært vant med hele livet at ingen konsekvenser er for store og ingen problemer for alvorlige, så er det ekkelt å tenke på at man slett ikke kan tenke sånn lenger. Man må nå begynne å jobbe for tingene sine, fordi ingenting er jo gratis.

Drømmen min har alltid vært og kommer alltid til å være å kunne skrive som et yrke. Skrive bøker på bøker som blir lest av mennesker over hele verden og oversatt til alle verdens språk. Jeg tror det ville vært veldig fint. Det er vanskelig, sier de, å være forfatter på heltid. Men det kan da vel ikke stoppe menensker i å ha drømmer? Hadde man gitt opp en drøm kun fordi det hadde vært vanskelig, hvor ville man vært da?

Skulle jeg vært forfatter på heltid, skulle jeg bodd i et lite hus på den engelske landsbygda. Den skulle vært stappet full av bøker, møbler som ikke passet sammen og de menneskene jeg helst har lyst til å ha rundt meg. Jeg skulle reist verden rundt på jakt etter inspirasjon, sett og opplevd ulike kulturer og hatt det artig 24/7. Bøkene jeg skulle skrevet ut av disse erfaringene skulle forandret mennesker over hele verden og gitt de en ny glød. Jeg tror det ville vært en veldig fin hverdag. Et veldig fint liv. Og en veldig fin drøm.

Hva er din drøm?

3 kommentarer

sandra

23.des.2008 kl.22:38

min drøm må være å kunne leve i Barcelona ei god stund. Snakke flytende spansk, bli tatt inn som en av de.
drøm nr.2: Bli gift med en spansk fotball spiller og leve livet......

hillevi

23.des.2008 kl.23:34

aw, du har fine drømmer!

Maren

24.des.2008 kl.00:40

Min ene, store drøm er å vende tilbake som lærer til Nordlandet ungdomsskole en vakker dag og undervise i norsk og musikk. Sånn ellers drømmer jeg om en gigantisk platesamling og et møte med Bruce Springsteen :)

Skriv en ny kommentar

hits